Opis produktu
Targroch Truskawki Liofilizowane - plastry
Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.
Liofilizowane truskawki Targroch to eksplozja smaku – plasterki owoców są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku, a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych. Smak truskawki liofilizowanej nie ulega absolutnie żadnej zmianie, poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć, że w ten sposób otrzymujemy więcej truskawki w truskawce :) Poza smakiem liofiliowanej truskawki warto zwrócić także uwagę na jej kształt – plastry liofilizatów są bardzo efektowne – dlatego poza walorami smakowymi liofilizowanej truskawki, warto zwrócić uwagę na jej estetykę. Może ona stanowić wspaniały element dekoracyjny potraw! Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania.
Masa netto: 40 g.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1438 kJ / 344 kcal |
Tłuszcze, w tym: | 1,5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 78 g |
- cukry | 51 g |
Błonnik | 8,7 g |
Białko | 2,5 g |
Sól* | 1 g |
Składniki: truskawka liofilizowana plastry. Kraj pochodzenia: Egipt. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.