Wczytuję dane...
Model: MC-RAR-1

Towar zamówiony do 14:00 wysyłamy tego samego dnia

Darmowa dostawa od 250

do darmowej dostawy brakuje tylko

13,00 PLN
(1.30 PLN/100 g)

Opis produktu

Targroch RYŻ ARBORIO (ryż do risotto)

Podstawowy i najważniejszy składnik uwielbianego przez Włochów z północy risotto. W Italii danie to serwuje się analogicznie do zup w Polsce - pomiędzy pobudzającą apetyt przystawką, a sycącym daniem głównym.

Tajemnica doskonałego risotto to właśnie odpowiednio dobrana i przyrządzona odmiana ryżu. Arborio charakteryzuje się krótkimi, okrągłymi ziarnami, które w środku pozostają al dente, a na zewnątrz rozpływają się, zagęszczając sos. Risotto jest przykładem klasycznej włoskiej kuchni, w której nie liczy się ilość, a jakość składników. Bez dobrej odmiany ryżu nie może więc powstać prawdziwa wersja tego dania.

Sposób przygotowania: ryż arborio gotujemy przez 15-20 minut na wolnym ogniu w osolonej wodzie (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody).

Masa netto: 1000 g.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 1505 kJ / 360 kcal 753 kJ / 180 kcal 9%
Tłuszcz 0,6 g 0,3 g <1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,1 g 1%
Węglowodany 79,3 g 39,7 g 15%
- w tym cukry 0,1 g 0,05 g <1%
Błonnik 2,8 g 1,4 g -
Białko 6,6 g 3,3 g 7%
Sól 0 g 0 g 0

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Składniki: ryż arborio. Kraj pochodzenia: Włochy. W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również: